23.1 C
Ohrid
Saturday, August 20, 2022

Кривата на инфекција е повторно нагоре во Словенија

НАЈЧИТАНО

Вчера во Словенија се потврдени 1.815 инфекции со коронавирус.

Вчера во Словенија се потврдени 1.815 нови случаи на инфекција со коронавирус, што е за речиси 600 инфекции повеќе од минатиот понеделник, кога беа потврдени 1.234 случаи.

Според Националниот институт за јавно здравје (NIJZ), во понеделникот биле извршени 770 PCR тестови и 5.666 тестови за брз антиген (HAGT). 14-дневниот просек на потврдени случаи е 526 на сто илјади жители. Во Словенија веќе има повеќе од 11.179 активни инфекции со коронавирус.

Според податоците на НИЈЗ, 1.222.204 лица во Словенија ги примиле сите дози, а 1.265.791 примиле една доза од вакцината.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО