23.9 C
Ohrid
Monday, May 23, 2022

Како „Мали Бујар“ и „тате и бате“ менувале паритии и идеологии ,за личен профит.

НАЈЧИТАНО

Континуирана „политичка проституција“ одбележува 30 години во СДСМ Охрид, онака пуштени на најако никако ништо не може да помине без Тато Боро , синчето Асен и батето Ѓоко.

Именувањето на Асен Шајн за в..д.директор на ЈЗУ Општа болница Охрид ,преставува 30 годишен кунтинуитет на фамилијата Шајн на чело на СДСМ Охрид, се се променува ,само Шјновци остануваат на пиадесталот на СДСМ!?

Сите изборни циклуси наназад во Охрид , отсвем победата на сега починатиот градоначалник на Охрид Јован Стојаноски,СДСМ е губитник и тоа секогаш казнета од своите членови,казна како револт дека преку глава им е од едни те исти луѓе, кој секогаш кога СДСМ во Охрид практицира власт, тие се во врвот на збиднувањата , додека на секој избори кога СДСМ е опозициски ,истата оваа фамилија шурува со ВМРО ДПМНЕ.Таков беше примерот во 2013 година кога ВМРО ДПМНЕ добива на локалните избори,а веднаш псот изборно фамилијата Шајн добива дозвола за градба на висококатница н улица јане Сандански под паролата „да живејТ ВМРО“!!!

Од 2020 година поранешниот министер за здравство Венко Филипче имаше огромен притисок да го назначи тогаш специјализантот Асен Шајн за директор на охридската болница.Тате Боро тогаш притегнал и фамилијарни врски да допре до Филипче неговата желба синчето д апостане директор,но таквите негови желби кај Филипче не поминуваа. Дргото синче на Боро , адвокатот Ѓоко веднаш пост изборно 2016 година добива 3 здравствени иснтитуции за правно застапување и 2 јавни претприкјатија,хонорарите кој ги земал како паушал за адвокатски услуги биле нешто над 150.000 денари месечно во име на партијата секако онака патриотски небаре „се мачкаат со бело“?!

Тате Боро незадоволен од тоа што синчето Асен не е назначен за директор,а неговата сопруга немала решение во Охридскиот Музеј и не ја поставиле за ВД.директорка , прминува сега во тогаш фоемираното граѓанско здружение „Охрид пред С’е“,кое здружение се формира од незадоволни членови на СДСМ во Охрид.Тате Боро Шајн е во првите редови на „Охрид пред С’е“, се до оној момнент кога при една посета на високи функционери на СДМ во Охрид пред изборно ,кога го договорил решението за снаата во Охридскиот  Музеј и директорското место на синчето Асен во охридската болница.Боро Шајн преку ноќ го напушта „Охрид пред С’е“,и со целокупните сознанија и документи од „Охрид пред С’е“, ги предава во СДСМ!! На ваквиот потег на Боро Шајн се спротиставува Јован Мирчески-Пупе,Валдо Чинго и други и едноставно и приватно повеќе се дистанцираат од Боро Шајн,зошто историски се покаѓало дека едноставно оваа фамилија секогаш има само една цел,а тоа е личниот нивни интерес популарно наречен „тате и бате“.

Доколку се погледне генезата на делување на фамилијата Шајн и делувањето на Беким Сали „Мали Бујар“ , може да се заклучи дека и „Мали Бујар“ и „тате и бате“ менувале паритии и идеологии ,за личен профит.

С.Д.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО