7.9 C
Ohrid
Wednesday, November 30, 2022

Како да знаете дали некој ви го блокирал бројот? Овие три знаци може да го откријат тоа

НАЈЧИТАНО

Кога некој ќе го блокира вашиот телефонски број, има некои звучни знаци. Еве некои од нив.

1. Невообичаени пораки кога се јавувате
Не постои стандардна порака за блокиран број, а освен тоа, многу луѓе не сакаат другата страна да знае дека нивниот број е блокиран. Ако добиете необична порака што не сте ја слушнале досега, постои можност лицето да го блокирало вашиот број преку својот безжичен оператор.

Пораката варира во зависност од операторот, но обично е слична на една од овие:

„Лицето што го повикувате е недостапно“.

„Лицето што го повикувате моментално не прифаќа повици“.

„Бројот што го повикувате моментално не работи“.

Ако се јавувате еднаш дневно два или три дена и секој пат ја добивате истата порака, можно е бројот да ви е блокиран. Се разбира, постојат исклучоци што може да резултираат со исти пораки, а исклучоците вклучуваат природни катастрофи кои ја оштетуваат мрежната инфраструктура или некој голем настан што резултира со невообичаено голем број луѓе на телефонот во исто време.

2. Ѕвони
Ако слушнете само едно ѕвонење или воопшто не ѕвони пред да одите на говорна пошта, ова може да укаже дека другата страна го блокирала вашиот број на телефонот.

Ако слушнете три до пет ѕвонења пред вашиот повик да оди на говорна пошта, веројатно не сте блокирани (сè уште), но лицето ги одбива или игнорира вашите повици.

Исклучоци има и во овој случај, а еден од нив е ако на личноста е вклучена опцијата „Не вознемирувај“. Во овој случај, вашиот повик брзо ќе биде проследен до говорна пошта.

3. Зафатен
Ако добиете сигнал за зафатен, вашиот број може да биде блокиран од вашиот безжичен оператор. Од различните знаци кои укажуваат на блокиран број, овој е најмалку вообичаен, иако некои оператори се уште го користат, пишува Life wire.

Треба да се нагласи дека тоа може да се случи и кога операторот има технички потешкотии. За да го потврдите ова, јавете се на некој друг – особено ако има ист оператор како и лицето со кое се обидувате да контактирате – и проверете дали повикот ќе помине.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

[popmake-52754]

НАЈНОВО