25.9 C
Ohrid
Wednesday, July 6, 2022

Истражување: Епидемија на согорување кај вработени жени

НАЈЧИТАНО

Епидемијата на исцрпеност и недостатокот на флексибилна работа продолжуваат да го попречуваат напредокот во поддршката на работните жени, според најновиот извештај на Deloitte за жените на работното место. Во истражувањето, 53 отсто од жените изјавиле дека биле под поголем стрес од минатата година, а речиси половина изјавиле дека изгореле.

Исцрпеноста е еден од најважните фактори зошто жените ја напуштаат работата, открива истражувањето. Речиси 40 отсто од испитаниците го навеле тоа како главна причина што моментално бараат нова работа. Повеќе од половина од испитаниците сакаат да дадат отказ во следните две години, а само 10 проценти планираат да останат кај нивниот сегашен работодавец повеќе од пет години.

Речиси 60 отсто од жените кои работат во хибридни средини (вклучувајќи ги и оние кои дозволуваат комбинација на далечински и канцелариска работа) рекле дека се исклучени од важни состаноци, а 45 отсто рекле дека немаат доволно контакт со лидерите, иако сметаат дека ова е неопходно за поддршка на работа и можности за напредување.

Само 26 отсто од анкетираните жени изјавиле дека нивниот работодавец има јасни очекувања за тоа каде и како би требало да ја вршат својата работа. Како што истакнува Делоит, ова е загрижувачко, бидејќи покажува дека хибридната работа можеби нема да ја обезбеди предвидливоста потребна за жените кои се грижат за другите членови на семејството.

„Иако многу работодавци воведоа нови начини на работа за да бидат пофлексибилни, истражувањата покажуваат дека овие модели ризикуваат да ги исклучат оние кои имаат најголема веројатност да имаат корист од овој нов аранжман“, рече партнерката на Deloitte за Словенија, Барбара Жибрет. Кралот.

Во хибридните работни средини, вработените се повеќе изложени на микро-агресии
Истражувањето исто така покажа дека жените кои работат во хибридни средини се значително повеќе изложени на микро-агресии од оние кои работат исклучиво од далечина или исклучиво на локацијата на работодавачот. Уделот на оние кои сами доживеале неинклузивно однесување минатата година порасна од 52 проценти лани на 59 проценти оваа година.

Жените сè уште се плашат да пријават неинклузивно однесување кај нивниот работодавец, бидејќи 93 отсто од нив веруваат дека тоа негативно ќе се одрази на нивните кариери. Според истражувањето, неинклузивното однесување е позастапено кај припадниците на етничките малцинства, претставниците на ЛГБТ + заедницата и жените на пониски раководни или неменаџерски позиции.

Речиси половина од вработените се чувствуваат изгорени
Во истражувањето на 5.000 жени од десет земји, 53 отсто рекле дека моментално се под поголем стрес отколку пред една година, а речиси половина се чувствуваат изгорени. Скоро половина од нив го оцениле своето ментално здравје како лошо или многу лошо. И иако дури една третина од испитаниците земале отсуство поради проблеми со менталното здравје, само 43 отсто од нив се подготвени отворено да разговараат со својот работодавец за своето ментално здравје.

Делоит истакна дека компаниите можат да учат од оние кои веќе негуваат инклузивна култура и ги поддржуваат кариерите на жените во создавање на еластична работна сила. „Создавањето и одржувањето на вистинска инклузивна култура мора да биде приоритет за сите компании“, заклучи Мета Межнар, раководител на одделот за комуникации во регионот Deloitte SJ Europe.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО