2.9 C
Ohrid
Sunday, November 27, 2022

За директорот на Здравствен дом Вевчани излечен пациент да ти бил изгубен муштерија!?

НАЈЧИТАНО

Африм Гаши не го дава Мали Бујар алијас Беким Сали,ама ниту СДСМ  го дава Јовче Стојкоски,поточно криминогените типчина ги поврзува само една цел,КРИМИНАЛ.

За утешение на Јовче Стојкоски , во Вевчани се врати и лицето „Докторот“ Иван Коруновски,кој се одзва на повикот на тандемот Сали-Стојкоски, да му ги положат двата преостанати испити на Медицински факлутет во Штип,онака да постане легален доктор,  не сецикеса како неговиот директор Јовче Стојкоски…

МАМОГРАФИЈА, ГИНИКОЛОГИЈА- ХИТНО ВО РЕМЕДИКА!!!!

Скандалот со „екимот“ Иван Коруноски , во некој нормални држави каде има барем малку правен систем,ќе резултираше не само со оставка на првиот човек на ЈЗУ Здравствен дом-Вевчани,туку истиот ќе повлечеше и оставка или разрешување на министерот за здравство Сали Мали Бујар..Но во Македонија подолго време ништо не е нормално , па така и после два месеци од скандалот со „докторот“ Иван Коруновски, со ЈЗУ Здравствен дом Вевчани неприкосновено директорва праваникот Јовче Стојкоски!?

Но позадината е сосема поинаква,онаа бизнис здравствена релација на ЈЗУ Здравствен дом Вевчани со приватните клиники во Македонија , посебно со приватната „Ремедика“ на Минчо Јорданов.

Честа или секојдневна е сликата кога напатените граѓани во надеж за лек се упатуваат во Здравствен дом Вевчани каде има одел за Мамографија и одел за Гиникологија.Тука започнува сагата на секоја бремена жена или на жена која извршила Мамографија.

Буквално секоја втора бремена жена ,под изговор дека има индиции за некаква си ризична бременост, лекарите ја упатуваат во приватната клиника „Ремедика “ под образложение ,дека таму лекарите биле најдобри, дури будалијата-криминалот оди до тој степен ,лекарите им закажувале лично термини на бремените пациенти во „Ремедика“ при што им укажувале на пациентките дека таму се плајќа на приватно ,ама здравјето немало цена!!!

Она што со сигурност го знаеме ,е гактот дека и директорот на ЈЗУ Здравствен Дом Вевчани Јовче Стојкоски,а и лекарите кој ги упатувале пациентките во „Ремедика“ биле парично наградувани од страна на „Ремедика“ во завинсост од тежината на лекување на пациентото (Излечен пациент,изгубен муштерија!!).

на ист начин функционирал и оделот за Мамографија,каде повторно како главен актер се појавува Јовче Стојкоски,а не лекарите!????

Отворено го прашуваме Јовче Стојкоски директор на Здравствен дом Вевчани,колу инкасираат од фиктивни прегеледи на пациенти кој се упатуваат во „Ремедика“,а и колку од инвитро глупоститет во „Плодност“ Битола ????

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

[popmake-52754]

НАЈНОВО