23.1 C
Ohrid
Saturday, August 20, 2022

Започна 20-от јубилеен Интернационален фестивал ,,Актерот на Европа “

НАЈЧИТАНО

Синоќа започна 20-от јубилеен Интернационален фестивал ,,Актерот на Европа “.
Настан кој не само нашата општина, туку и целата држава ја прави центар на едно големо културно збиднување.
Официјалното отварање на настанот започна во 21:00ч со музичкиот настап на
Проф. Љупчо Коскаров и Проф, Дарко Мариновски од ИУ Еуропа Прима Скопје со Химната на
Европа.
Како домаќин на настанот имав обраќање пред присутните и ја имав таа чест да ги доделам наградите.
Клучевите на Преспа: на Методија Јоновски, Автор и публицист
Големата Повелба „Балканот – Срцето на Европа“: на Хачиф Мулиќи, Продекан на Акедемијата за уметност, Приштина (Косово)
Вечерта продолжи со Прогласување на Младен Нелевиќ (Црна Гора) за Актер на Европа 2022
– Награда за животно дело
Фестивалот ќе се оддржи и наредните денови и ќе трае до 11. Јули со богата културна
програма и театарски настапи на видни Европски актери.
Ве очекуваме да бидете дел од богатата културна програма.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО