25.9 C
Ohrid
Wednesday, July 6, 2022

ЕУФОР појаснува што значи нивното присуство за безбедноста на граѓаните на БиХ

НАЈЧИТАНО

Мисијата ЕУФОР во Босна и Херцеговина објави видео во кое објаснува како нивното присуство во земјата влијае на граѓаните на БиХ и нивната безбедност.

„ЕУФОР ги спроведува своите патроли за граѓаните да бидат минимално вознемирени“, рече портпаролот Шејмус Шенон.

Има влијание врз безбедна и стабилна средина во земјата, бидејќи ЕУФОР се обидува да ги поддржи властите во БиХ, рече Шенон.

„Една од целите на ЕУФОР е сите граѓани да се чувствуваат побезбедни“, додаде тој.

Претходно ЕУФОР зборуваше за своите патроли во земјава, одговарајќи зошто се организираат патроли и што значат зоните на привремени собири.

Тие одговорија и на прашањето каде се наоѓа ЕУФОР.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО