26.9 C
Ohrid
Tuesday, July 5, 2022

Ежовите кои останале без мајка ќе бидат добро, известуваат од Азил Думовец

НАЈЧИТАНО

Ежовите кои останале без мајка ќе бидат добро, известуваат од Азил Думовец
Азил Думовец најави дека на ежињата на кои им умрела мајката, а потоа ги зеле, ќе бидат добро. Утврдено е дека ежите се на возраст од три до четири недели, а од Азил велат дека сакаат млеко.

„На браќата бодликави од Дубрава ќе им биде добро!

Луѓето кои ги нашле вчера виделе дека нивната мајка починала. Свесни дека ежовите нема да преживеат без човечка помош, не повикаа да ги преземеме.

Ги транспортиравме во Центарот за рехабилитација на дивиот свет на Зоолошката градина во Загреб. Таму биле прегледани. Утврдено е дека се на возраст меѓу три и четири недели. Веднаш им беше послужена храна. Мирисаат месо, но сакаат да лижат млеко. Тие поминуваат многу време стискајќи заедно. Така спијат“, соопшти Азил Думовец.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО