9.9 C
Ohrid
Thursday, December 8, 2022

Еден вид зеленчук се вади од полиците на продавниците, содржи премногу пестициди

НАЈЧИТАНО

Еден вид зеленчук се вади од полиците на продавниците, содржи премногу пестициди
Поради зголеменото ниво на пестициди линурон, Државниот инспекторат од пазарот го повлекува производот CELER LIST, ЛОТ број 21/02, по потекло од Италија.

Како што беше наведено во соопштението во четвртокот, производот не е во согласност со европската регулатива за максимални нивоа на остатоци од пестициди во или на храната и добиточната храна од растително и животинско потекло.

Добавувач на целер е Va.Lu.Va. Frutta S.r.I., Верона, Италија, и на големо за GOLD FRUIT d.o.o., Загреб

Известувањето се однесува само на производот со горенаведените информации.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

[popmake-52754]

НАЈНОВО