17.1 C
Ohrid
Wednesday, May 25, 2022

Еве колку всушност им заштедува на оние кои перат алишта навечер кога струјата е поевтина

НАЈЧИТАНО

Ваквото оптимизирано користење на уредот најмногу се исплати при полнење на електрични возила.

Анализата направена на примерите на австрискиот и францускиот пазар покажа дека потрошувачите кои избрале договори со динамична цена, поради зголемувањето на цената што се случи во 2021 година, всушност изгубиле се што заштедиле во претходната година.

Интересно е што студијата покажа и дека потрошувачите кои ја прилагодуваат употребата на апарати за домаќинство во зависност од цената – да речеме, перење алишта и садови ноќе кога струјата е поевтина – заштедуваат помалку од десет проценти.

Ваквото оптимизирано користење на уредот најмногу се исплати при полнење на електрични возила.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО