24.7 C
Ohrid
Wednesday, May 25, 2022

Додик вели дека нелегално заминале да се борат во Украин

НАЈЧИТАНО

Српскиот член на Претседателството на БиХ Милорад Додик изјави дека сите платеници од Босна и Херцеговина кои се борат во Украина треба да бидат казнети по враќањето во таа земја.

Тој синоќа рече дека не бил информиран дека има државјани на БиХ кои се борат во Украина, додавајќи дека постои закон со кој се забранува заминување на нејзините граѓани на странски боишта.

– Очигледно, тоа е направено тајно, надвор од институциите и секој што ќе се врати треба да биде казнет според важечкиот закон – изјави Додик.

Министерството за одбрана на Русија соопшти дека 167 државјани на БиХ се меѓу платениците кои се борат на страната на Украина.

Тиа прецизираа дека од тој број 17 се вратиле во своите домови, додека 24 загинале.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО