23.9 C
Ohrid
Monday, May 23, 2022

Додека Асен Шајн ја чува фотељата од Охридската Болница заминуваат уште тројца еминентни лекари!!!

НАЈЧИТАНО

Партиското милениче на првата плавуша на СДСМ Охрид Асен Шајн 12ти ден безидејно го троши своето ВД директорување со ЈЗУ Општа Болница Охрид! Од како во цели две години од неговото враќање од специјализација Асен Шајн од премногу боледувања и затвореност во кабинетот на ОРЛ од став од Ковид , не успеал да ги запознае раководителите на одделенијата -негови колеги во охридската болница,по препорака на Тате и Бате  Асен Шајн ги повикувал раковидителите на одделенијата ,за да се запознаел непосредно со работењето на оделите во болницата?!

Ако на Асен Шајн ,кој цели две години ги „преспал“ во охридската болница , не му биле познати пробелмите во болницата , тогаш неговиот ментор „Мали Бујар“,доволно му е да пронајде уште 30-тина вакви вршители на должност , да цело македонско здравство заврши во неповрат!!!!

Асен Шајн наместо да троши време на безидејни разговори, попеметно би му било да бара прием и замине кај „Мали Бујар“ и да бара решение за  финасискиот колапс на охридската болница.

За 1 месец започнува туристичката сезона во Охрид, со ваков квази менаџер и со вакво раководење на болницата , се доведува во крајн а опасност здравјето на пациентите во орхидската болница ,пред се ако се знае и фактот дека три еминентни лекарски имина од охридската болница заминуваа во приватното здравство.

Проблемот со немање лекари педијатри е само предвесник на она што следува и во другите оддели на охридската болница.

С.Д.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО