15.9 C
Ohrid
Saturday, August 20, 2022

Деновиве ќе бидеме под влијание на новата година: што велат астролозите?

НАЈЧИТАНО

Млај в лево ќе настапи во четврток на 28 јули во 19:55 часот. Ајде да видиме што би требало да биде карактеристично за овогодинешната месечина.

На веб-страницата foreverconscious.com напишаа дека овој млад човек ја носи енергијата на изобилство, радост и креативност. Тие велат дека ова ќе биде прекрасна нова година која ќе ни помогне да го провериме текот на нашите животи: дали сме таму каде што сакаме да бидеме? Ова е добро време да застанеме и да размислиме за насоката на нашиот живот. Дали правиме постапки кои нè исполнуваат или правиме работи само од навика?

Овој млад човек ќе биде на наша страна и ќе не поддржува во промените што сакаме да ги направиме и сите нови идеи, навики или потфати што сакаме да ги испробаме.

Можеме да ја искористиме и симболиката на лавот за да нѐ води. Лавот ја носи пораката дека можеме да бидеме горди, самоуверени и одлучни во тоа кои сме. Кога ќе ги отфрлиме работите што не спречуваат да бидеме наше вистинско јас, можеме навистина да блеснеме.

Најактивната планета под оваа јулска месечина е Јупитер. Јупитер е планета на изобилство и проширување. Заедно со енергијата на младите, тој ќе не води да внесеме повеќе срцева енергија во светот. На светот дефинитивно му треба повеќе срцева енергија во моментов, а оваа месечина на сите ни го нуди тој подарок.

Неколку моменти по оваа месечина, Јупитер оди ретроградна, правејќи ја неговата енергија двојно помоќна и влијателна.

Во астрологијата, Јупитер е познат по тоа што носи оптимизам. Ако нешто предизвикувачки се случува во вашиот живот, искористете ја оваа месечина за да ги видите работите на позитивната или надежната страна.

Додека Младиот во Лав носи бранови на хармонична енергија, постои друга сила зад сцената која може да донесе некои возбудливи енергии во нашиот свет.

Оваа возбудлива енергија доаѓа од конјукцијата на северниот јазол на Уран. Колку и да е убава оваа празна месечина, можеби нема да можеме да го избегнеме пресвртот што ќе се случи поради оваа моќна спојка.

Спојот на Северниот јазол на Уран зборува за воздигнувањето на нашата заедничка судбина. Работите на кои некогаш се потпиравме повеќе не изгледаат толку сигурни. Нашите вредности и работите од кои зависивме се менуваат. Но, сето ова е во обид да се подигне нашата колективна свест.

Одредена количина на хаос е неизбежен на ова патување, и можеби ќе видиме дел од тоа ослободено околу оваа месечина. Само запомнете дека оваа нова година нуди можност да го видите доброто дури и во хаос.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО