3.3 C
Ohrid
Saturday, February 4, 2023

Дали принципите на фенг шуи можат да ни помогнат да стекнеме повеќе богатство?

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Со уредување на просторот според принципите на фенг шуи, би требало полесно да постигнете хармонија, рамнотежа, изобилство и мир во вашиот живот.

Фенг шуи е кинеска уметност стара илјада години, древна уметност на уредување на внатрешни и надворешни простори. Денес, популарноста на уредувањето на фенг шуи расте и на запад. Би било тешко да се каже дека само фенг шуи може да ни донесе повеќе богатство, среќа и пари, но сепак може да ни помогне да постигнеме поголема рамнотежа. Имено, фенг шуи го следи менталитетот дека се е енергија и со уредување на просторот според принципите на фенг шуи се воспоставува рамнотежа и се обезбедува непречен проток на енергија во просторот и следствено на тоа и во животот на сопственикот на просторот.Уредувањето на фенг шуи ги опфаќа сите области од нашиот живот. Но, што можеме да направиме во просторот за да го направиме попријателски за богатството?

Зајакнете ја областа за богатство и изобилство
Ако сакаме да привлечеме повеќе богатство и изобилство во животот, прво мора да најдеме област во нашиот дом што, според фенг шуи, припаѓа на богатството и изобилството. Постојат два начини да го направите ова. Ќе го најдеме најсигурно со помош на мапата на фенг шуи багуа. Ова е мапа која точно ги идентификува сите области на животот во вселената според фенг шуи. На југоисток наоѓаме област на богатство. Друга опција (помалку сигурна) е да застанете пред влезната врата внатре во собата со зјапање во неа. Во оваа позиција потоа го лоцираме крајниот лев дел (агол) во просторот, тоа претставува област на богатство. Доколку сакаме да ја зајакнеме оваа област во нашите животи, во овој дел ставаме зелени домашни растенија. Според фенг шуи, зелените растенија го претставуваат елементот на дрвото, кој е поврзан со нови почетоци и раст. Областа на богатство е исто така поврзана со виолетова, па внесете ја во овој дел.

Земете растение кое привлекува пари
Според фенг шуи, некои домашни растенија се вели дека особено сакаат да привлекуваат пари и богатство. Тоа се кондензиран пилешко од нане, красула или. дебело или парично дрво и водена пахира. Според фенг шуи, вториот се користи и за енергетска заштита пред влезната врата. Ги ставаме растенијата во областа на богатството, бизнисот, парите.

Обојте ја влезната врата (делумно) со црвена боја или украсете ја со црвена боја
Според фенг шуи, влезната врата е еден од најважните делови во домот. Животните можности и енергијата се претпоставува дека доаѓаат или поминуваат низ вратата, па затоа е важно влезната врата да привлече внимание и да остави пријатен прв впечаток и да не покани со радост да влеземе во просторот. Црвената според фенг шуи се смета за боја која привлекува пари, добар бизнис, се смета за магнетна, привлечна боја која веднаш се забележува, па затоа често се препорачува влезната врата да се обои црвено. Ова навистина ќе привлече внимание и ќе покани нови можности, а можеби дури и пари.

Ставете парична жаба во собата
Паричната жаба е специјален кинески симбол кој често се користи во фенг шуи за подобрување на богатството и изобилството. Сепак, паричната жаба треба да донесе не само пари и богатство во материјална форма, туку и изобилство на мудрост и знаење. Најдобро е да го ставите на долна полица блиску до подот, но не директно на подот. Добрата положба треба да биде и блиску до влезната врата, со гледање во просторијата или. дома.

Направете фонтана со вода
Според фенг шуи, се вели дека чешмата има неколку корисни ефекти. Тој го претставува елементот на вода што е поврзан со протокот на богатство и изобилство. Дури и најсоодветната положба за чешмата треба да биде блиску до влезната врата. Протокот на вода треба да биде насочен нагоре или кон внатрешноста на домот, но никако кон излезот. Фонтаната секогаш мора да биде чиста и никогаш без вода.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „НАЈДОБРИТЕ ОД СПОРТОТ ВО ОПШТИНА ОХРИД ЗА 2022 ГОДИНА“

На свечена церемнонија денес беа доделени наградите за „Најдобрите од спортот во општина Охрид за 2022 година“. – По втор пат за една година под...

Пејачката Бритни Спирс ја обвини актерката Алиса Милано за „злоставување“

Пејачката Бритни Спирс (41) ја обвини актерката Алиса Милано (50) за „злоставување“ откако актерката објавила твит кој ја навредил. Ѕвездата на серијата „Charmed“ изразила загриженост...

Граѓани со знамиња, со транспаренти и со столици, со план да останат до утре, вечерва се обидоа да бидат ноќна стража крај гробот на...

Граѓани со знамиња, со транспаренти и со столици, со план да останат до утре, вечерва се обидоа да бидат ноќна стража крај гробот на...
spot_img
spot_img
spot_img