18.2 C
Ohrid
Friday, July 1, 2022

Дали знаете за што служат црните точки на шофершајбната?

НАЈЧИТАНО

Веројатно сте забележале дека има ситни црни точки на работ на вашето ветробранско стакло, но дали знаевте дека тие всушност се таму од безбедносни причини?

„Малите црни точки на шофершајбната заедно со црната лента со која се спојуваат често се нарекуваат фрит“, вели Ричард Реина, автомобилски експерт, според Yahoo News.

Тој објасни како шофершајбната во модерните автомобили се закачува на рамката со помош на силен и долготрајно уретански лепак.

„Ова го прави ветробранското стакло структурна компонента на каросеријата на возилото. Фрит е црна глазура (емајл) која се пече на површината на стаклото и обезбедува безбедна точка на допир помеѓу стаклото, уретанскиот лепак и рамката на шофершајбната“, објасни Реина.

Од естетски причини, тие се поставуваат и се печат во „полутон“ шема, со помали точки свртени нанадвор, што овозможува суптилен премин кон остатокот од чашата.

И додека тие можеби изгледаат само како убав примерок, Крег Кембел, експерт за поправка на автомобили и основач на Auto Parts Guideline, истакнува дека тие служат за важна цел.

„Тие се таму за да го држат стаклото на место и да го спречат да се движи додека автомобилот се движи. Без овие точки, стаклото може да се олабави и на крајот да испадне од рамката “, објасни тој.

Дали треба да се грижам ако се истрошени?
Според Кембел, ако забележите дека црните точки почнуваат да се истрошуваат, важно е да ги замените што е можно поскоро.

„Бидејќи лепилото е она што го држи стаклото на место. Без него, стаклото може да се олабави и да испадне од рамката. Иако ова е малку веројатно да се случи, сепак е нешто за што треба да бидете свесни. Ако не сте сигурни како да ги замените точките, секогаш можете да го однесете вашиот автомобил кај професионалец за помош“, рече Кембел.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО