24.9 C
Ohrid
Thursday, July 7, 2022

Граѓани, активисти, експерти, коишто не се согласуваат со францускиот предлог кој предвидува менување на историјата на Македонија, вечерва се собраа на протест пред Владата

НАЈЧИТАНО

Граѓани, активисти, експерти, коишто не се согласуваат со францускиот предлог кој предвидува менување на историјата на Македонија, вечерва се собраа на протест пред Владата.Групата граѓани сама се организираше преку социјалните мрежи, а целта им е, како што велат, на домашните власти да им ја предочат штетноста од предлогот од Франција.

Според нив, во никој случај Македонија не треба да го прифати овој предлог во кој се вметнати речиси сите бугарски барања и услови.

Фото: Експрес

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО