21.5 C
Ohrid
Saturday, August 20, 2022

Граѓаните на општина Гази Баба можат да аплицираат за субвенции за елетрични тротинети

НАЈЧИТАНО

Градоначалникот на скопската општина Гази Баба, Бобан Стефковски, ги повика граѓаните на оваа општина да аплицираат за субвенции за елетрични тротинети.

Од вчера општината Гази Баба, со цел да ги стимулира жителите за користење на електричен тротинет, на граѓаните кои ќе купат нов електричен тротинет, од објавата на Јавниот повик на 3 мај до исцрпувањето на буџетот наменет за ова, ќе им надомести дел од трошоците направени при купување на тротинетот.

Средствата што Општина Гази Баба ќе ги субвенционира се во износ од 30 отсто од вредноста на електричниот тротинет, но не повеќе од 7.000,00 денари по лице, со вклучен персонален данок на доход.

Субвенции за електрични тротинети на територија на општина Гази Баба се воведени за прв пат.

Критериумите се објавени во јавниот повик на следниот ЛИНК.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО