13.3 C
Ohrid
Monday, October 3, 2022

Градоначалникот на Охрид Кирил Пецаков-Општина Охрид ќе го организира Охридскиот пливачки маратон,маратон ќе има

НАЈЧИТАНО

Градоначалникот Кирил Пецаков денес по одржувањето на кординативниот состанок со пливачкит клубови од Охрид  донесе одлука со која и годинава да се одржи јубилејното 60-то издание на Охридскиот пливачки маратон кое ќе биде во организација на општина Охрид.

  • Несогласувањата и хаосот во пливачката федерација,каде години наназад си појавуваат две федерации,прставува крајно неозбилен и недоличен чин за една држава.Пливачите кој минатите години учествувале на Охридскиот пливачки маратон ,две години не го добиле наградниот фонд кој им припајѓал, што секако преставува срамен чин .За ваквата појава во Пливачката федерација знаел и претседателот Стево Пендаровски, но и целата влада,кој на некој начин ја дзоволиле ваквата анархија во федерацијата, но и срамниот чин на одлагање на најстарата и најреномирана пливачка манифестација во Македонија.
  • Градоначалникот на Охрид Кирил Пецаков дециден-„Охридскиот пливачки маратон“ ќе се одржи и оваа година ,а од наредната година целата организација на оваа најзначајна спротска манифестација ќе ја преземе Општина Охрид.Не можеме да дозволиме поради игри во пливачката федерација да згасне најстара пливачка манифестација во Македонија,Охрид ќе живее со и за маратонот,исто како и многу други генерации пред нас“,истакна Пецаков.
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

[popmake-52754]

НАЈНОВО