24.9 C
Ohrid
Thursday, July 7, 2022

Во Шведска, канти со сензуален глас за да се подигне свеста за чистотата

НАЈЧИТАНО

Градските власти на Малме на југот на Шведска поставија две корпи за ѓубре кои на прв поглед изгледаат обично, но граѓанин кој фрла ѓубре е пријатно изненаден од женскиот сензуален глас кој вели – „Мммммм …. благодарам…“.

Локалните власти неодамна започнаа кампања за подигање на свеста за урбаната чистота со замена на кофите кои го имаа вообичаениот глас „благодарам“ со сензуален женски глас.

Целта на властите во Малме е приказна за тоа што е навистина валкано во градот, а тоа е ѓубрето.

Гласовните канти беа поставени пред неколку години и тие ги охрабрија граѓаните да ја задржат физичката дистанца за време на епидемијата на коронавирус.

Корпите имаат детектор и звучен дел што предизвикува гласовна порака секој пат кога некој ќе ја отвори корпата за да фрли нешто.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО