3.3 C
Ohrid
Saturday, February 4, 2023

Во Словенија отсега функционира Здружението за алкохолни пијалоци

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Во рамките на Комората на земјоделско-прехранбени претпријатија при Стопанската комора на Словенија е формирано Здружението за жестоки пијалаци. Целите на здружението се координирано делување, потврдување и подобрување на квалитетот, следење на трендовите и обезбедување технолошки развој, со акцент на промоција на културата на пиење алкохол, се вели во соопштението од комората.

Новото здружение поврзува девет основачки членови. За претседател е избран Боштјан Марушиќ од Broken Bones, која произведува џин и виски.

Основна цел на активноста на здружението е професионално и интересно здружување на членови, конкретно со цел олеснување и поттикнување на активностите на членовите. Поттикот за формирање доаѓа од реалните потреби и предизвици на компаниите и актуелните стручни теми, кои главно се поврзани со имплементација на постоечките стратегии и акциски планови, како што беше нагласено на конференцијата.
Здружението ќе се грижи за зајакнување на препознатливоста и информираноста, надградувајќи ја соработката со струката и политиката дома и во странство. Ќе учествува во различни проекти и стручни истражувања, кои можат да придонесат за развој на секторот и зголемување на квалитетот на производите.

Воедно, членовите укажуваат на важниот аспект на брендирањето и рекламирањето во согласност со важечката законска регулатива, споменувањето на групните саемски настапи и усогласените ставови за актуелните теми.

Работата на здружението ќе биде насочена кон препознавање на здружението како професионален и репрезентативен соговорник на секторот во однос на владините и невладините организации, како и на пошироката стручна јавност и потрошувачите. Подигнувањето на свеста за професијата, традицијата, науката и технологијата е од клучно значење во насока на едукација на компаниите и информирање на потрошувачите, беше истакнато и на конференцијата.

Досега во здружението се приклучија компаниите Беришка, Скршени коски, Дана, Дестиларна Карактер – Урбан Бајрич, Дестиларна Ласке – Битера, Фруктал, Кфи., Петриот и Птујска клет.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „НАЈДОБРИТЕ ОД СПОРТОТ ВО ОПШТИНА ОХРИД ЗА 2022 ГОДИНА“

На свечена церемнонија денес беа доделени наградите за „Најдобрите од спортот во општина Охрид за 2022 година“. – По втор пат за една година под...

Пејачката Бритни Спирс ја обвини актерката Алиса Милано за „злоставување“

Пејачката Бритни Спирс (41) ја обвини актерката Алиса Милано (50) за „злоставување“ откако актерката објавила твит кој ја навредил. Ѕвездата на серијата „Charmed“ изразила загриженост...

Граѓани со знамиња, со транспаренти и со столици, со план да останат до утре, вечерва се обидоа да бидат ноќна стража крај гробот на...

Граѓани со знамиња, со транспаренти и со столици, со план да останат до утре, вечерва се обидоа да бидат ноќна стража крај гробот на...
spot_img
spot_img
spot_img