24.9 C
Ohrid
Thursday, July 7, 2022

Во април: Годишен раст од 3,6% на вкупните депозити и од 10% на вкупната кредитна поддршка

НАЈЧИТАНО

На годишна основа, вкупните депозити бележат раст од 3,6%, во поголем дел заради зголемените депозити на секторот домаќинства. 

На годишна основа, вкупните кредити се зголемени за 10%, како резултат на растот на кредитите кај двата сектора, кој е поизразен кај корпоративниот сектор.

Најновото соопштение за монетарните движења е достапно на:  

https://www.nbrm.mk/content/statistika/Soopstenija/%D0%9CD/2022/Soopstenie_za_pecat_monetarni_dvizenja_2022_april_mk.pdf

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО