16.9 C
Ohrid
Friday, July 1, 2022

Возачите на ЈСП го откажуваат протестот

НАЈЧИТАНО

Вработените во ЈСП го откажаа најавениот протест поради ниските плати и поради тешките услови за работа, бидејќи, како што велат од трите синдикати и од Кабинетот на директорот на ЈСП, Александар Стојковски, постигнат е договор за зголемување на платите за 2.800 денари од јунската плата која се исплаќа во јули.

„Од наредната плата секој вработен во претпријатието независно на работната позиција и статус на вработување ќе добие покачување за 2.800 денари. Со оваа одлука нема да бидат опфатени вработените кои добија покачување со Законот за минамална плата“, стои во известувањето од директорот Стојковски.

Стојковски вели дека и покрај тешката состојба во која се наоѓа претпријатието, заедно со Град Скопје работат на подобрување на условите за сите вработени.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО