16 C
Ohrid
Tuesday, May 24, 2022

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид на сите граѓани им го честита 1 Мај – Меѓународниот ден на трудот.

НАЈЧИТАНО

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид на сите граѓани им го честита 1 Мај – Меѓународниот ден на трудот.
Меѓународниот ден на трудот – 1 Мај е симбол на борбата за зачувување и унапредување на работничките права.
Работниците мора да го добијат заслуженото вреднување и почитување. Токму и барањата за повисоки плати, за достоинство се годинава во фокусот на одбележувањето на овој празник.
Незадоволството од грижата на Владата, порастот на цените на храната и енергенсите, зголемената инфлација како последици од кризите ги принудија синдикатите преку протести и штрајкови да бараат зголемување на платите за работниците.
ВМРО-ДПМНЕ како носител на Локалната Власт во градот има да продолжи да работи во насока на подобрување на работничките права и на социјалниот статус на работникот во Охрид.
Нашите граѓани заслужуваат трудот, достоинството и вниманието да им се ценат и почитуваат. Тоа е основна гаранција дека заедно има да изградиме посветла иднина на Охрид, но и на Македонија.
Честит 1 Мај – Ден на трудот!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО