18.1 C
Ohrid
Wednesday, May 25, 2022

Вака се однесува некој што се обидува да измами

НАЈЧИТАНО

Минатата недела, на „шоубиз судењето на векот“, Амбер Херд седна на столчето за сведок. Луѓето брзо објавија на социјалните мрежи дека нејзините солзи се лажни и дека користела цитати од филмови во нејзиното сведочење. Згора на тоа, Џенин Драјвер, експертка за говор на телото, сега се огласи, потврдувајќи дека говорот на телото на актерката открил дека се однесува како да сака да ги измами сите.

На гостувањето на телевизијата Court TV Driver, таа забележала, анализирајќи го однесувањето на Амбер Херд на самиот почеток на сведочењето, дека Херд ја грицкала усната, што според неа е показател дека личноста е загрижена и под стрес.

– Тоа е како кога бевме мали, па го цицавме палецот. Тоа е гест со кој бараме утеха – објаснила Драјвер.

Драјвер, кој со години ѝ помага на полицијата да ги идентификува лажговците, додала и дека тактиката на актерката била да го натрупа судот со неважни информации, „што често го прават лажговците“.

– Ни даваат многу точни информации, зарем не? Проблемот е во тоа што, кога го опишува самиот напад, на тоа одат можеби само 15 отсто од времето. Имаме многу пред тоа и многу потоа. Самиот инцидент е мал“, објаснила таа.

Таа, исто така, напоменала и дека дел од тактиката на измама е тоа што Амбер Херд понекогаш ги испушта заменките. „Таа не вели „Тој ме удри“, таа вели „ме удри“. Ги испушта заменките. Кога луѓето се обидуваат некого да измамат, ги менуваат заменките или сосема ги испуштаат“, објаснила експертката за говор на телото.

Таа истакна и дека актерката често ги менува глаголските времиња во кои зборува.

„Прво вели „ме удри“, потоа повторно „ме удри“, а третиот пат вели „удира“. Кога луѓето измислуваат приказна, честопати ја кажуваат во сегашно време. Нејзиното мешање на времињата укажува на тоа дека приказната е измислена на лице место, вели Драјвер.

Таа рекла дека е сигурна дека некои делови од сведочењето на Амбер Херд се точни, но исто така изразила сомневање дека многу делови се едноставно лажни.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО