Survival Condo нуди бункери претворени во луксузни апартмани каде што можете да го дочекате крајот на светот. Тоа се добро обезбедени места во поранешна ракетна база кои можат да издржат нуклеарен напад, природна катастрофа или која било друга катастрофа.

Бетонските ѕидови во бункерите се дебели околу три метри и можат да издржат налети на ветер од 225 километри на час, додека влезот е блокиран со челична врата тешка осум тони. Целата зграда се наоѓа под земја, има 14 ката, а точната локација е – тајна.

Луксузните станови се реновирани во поранешен ракетен силос изграден во 1960-тите, во кој се сместени интерконтиненталните балистички ракети SM-65 Atlas.

Наместо монументални ракети, денес можете да најдете украсени спални соби, кујни со бањи, но и некои заеднички простории за скратување на времето во случај на апокалипса – како билијард, кино, теретана или базен.

Survival Condo нуди три вида можно сместување во станови од 85 до 330 метри квадратни, за што треба да се издвојат од 1,5 до 4,5 милиони долари.

Интересно е да се напомене дека парите не се единствениот предуслов за купување на необичен имот. Сопствениците сакаат да ги продадат бункерите на луѓе од различни професии чие знаење би било од голема корист за целата заедница во случај на крајот на светот. Луѓето со криминално досие, на пример, нема да можат да го купат тој стан за да преживеат.