5.2 C
Ohrid
Wednesday, November 30, 2022

Армијата ќе учествува во НАТО мисии

НАЈЧИТАНО

Владата, на денешната 86-та седница донесе одлука за испраќање припадници на Армијата на Република Северна Македонија и вработени во Министерството за одбрана, за учество во НАТО мисијата во Ирак и Летонија.

Припадниците на Армијата во Ирак ќе земат учество на месијата „NATO Mission Iraq – NMI”, а во Република Летонија во НАТО мисијата „Зајакнато истурено присуство” (enhanced Forward Presence – eFP).

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

[popmake-52754]

НАЈНОВО