14.3 C
Ohrid
Friday, October 7, 2022

Апликациите се отворени за најголемата конкуренција на онлајн трговци на мало во регионот

НАЈЧИТАНО

Апликациите за натпреварот Web Retailer Award 2022, кој повеќе од една деценија го организира најголемата платформа за споредба за онлајн купување во Словенија за онлајн трговците на мало во регионот на Јадранот, се отворени.

Натпреварот, кој е организиран заедно со хрватската и српската верзија на Ceneje.si, е наменет за мали трговци кои сакаат да се претстават пред јавноста и да се натпреваруваат со конкурентите во областа на онлајн тргувањето, како и со големите онлајн трговци кои, со можна победа потврдија дека нивниот пристап кон онлајн продажбата, вели тој, расте и се проширува секоја година. Со учество во натпреварот, онлајн трговците на мало добиваат вредни повратни информации за нивната онлајн продавница од нивните онлајн клиенти и комерцијални експерти бесплатно. Учеството на натпреварот им обезбедува и голема медиумска експонираност и препознатливост во целиот регион, а во текот на процесот на евалуација се запознаваат и со новите трендови во областа на онлајн бизнисот. Честопати, онлајн трговците кои учествуваат на натпреварот го посочуваат зајакнувањето на довербата на нивните клиенти и потенцијалното запознавање со нови потенцијални клиенти како една од главните предности на учеството.

Организаторот секоја година се труди конкуренцијата и наградите да ги прилагоди на актуелните трендови и потреби на пазарот на онлајн продавници. Така, оваа година тие одлучија да ги прошират наградите за кои можат да се натпреваруваат онлајн трговците на мало. Покрај веќе познатите и етаблираните, оваа година можат да освојат и награди за: најдобра програма за лојалност, најдобра продажба преку шалтер, најдобра грижа за клиентите, најдобро искуство за плаќање, најдобра апликација на годината, најдобро искуство за испорака и најдобар инспиративен лидер.

Со учеството на натпреварот, онлајн трговците на мало добиваат повратни информации од нивните клиенти и експерти за продажба за нивната онлајн продавница, кои можат да ги искористат веќе следниот ден за да го подобрат корисничкото искуство на нивната веб-страница, медиумската изложеност и видливоста во целиот јадрански регион, да дознаат за новите трендови на полето на онлајн бизнисот, ја зајакнуваат довербата на нивните клиенти и се претставуваат пред новите потенцијални клиенти. Дополнително, тие ќе добијат 2 влезници во вредност од 100 евра за најголемата регионална конференција за е-трговија, на која ќе се појават и врвни говорници од успешни компании како NIKE, Google, Zalando, Coca-cola, Foreo и други.

„Секогаш е добро да се споредувате со најдобрите. Во секој случај, би го советувал учеството во натпреварот Web Retailer Award на секој кој направил големи подобрувања во нивната онлајн продавница“, рече Питер Курк од Bigbang.si за натпреварот и освојувањето на наградите WRA2021, додека Петра Врховец Розман од Мализаклади Таа додаде: „Наградата за веб-трговец на мало претставува идеална можност за онлајн трговците да научат за нивните силни и слаби страни, да ја видат нивната деловна приказна од поинаков агол и да откријат што можеме да зачуваме и што можеме да направиме поинаку. и да се подобри“.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

[popmake-52754]

НАЈНОВО