21.5 C
Ohrid
Saturday, August 20, 2022

Албанија ги започна преговорите, а Македонија е во чекалната на ЕУ

НАЈЧИТАНО

Европскиот Совет ги отпочна преговорите со Албанија, а со Македонија е отпочна фазата на отворање на преговори. На официјалната веб страна на Европскиот Совет во делот на соопштенија од Советот, во две засебни соопштенија за меѓувладините конференции, помеѓу Албанија и Македонија со ЕУ се гледа кој почнува преговори, а кој ќе чека уште. Албанија почнува преговори, а Македонија уште е во чекална, се вели во соопштението од ВМРО-ДПМНЕ.

Од партијата тврдат дека за Македонија да ги почне преговорите треба да се бугаризира, и според ВМРО-ДПМНЕ,  тоа е директна вина на премиерот Димитар Ковачевски.

„ВМРО-ДПМНЕ нема да дозволи промена на Уставот. Пратениците на партијата нема да гласаат за промена на Уставот. Македонија мора да преговара со ЕУ под услови кои важеле за сите“, додаваат од ВМРО ДПМНЕ.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

НАЈНОВО