2.1 C
Ohrid
Monday, November 28, 2022

АКТИВНОСТИ ЗА РАСЧИСТУВАЊЕ НА РЕЧНОТО КОРИТО НА РЕКАТА „КОСЕЛСКА“

НАЈЧИТАНО

Екипи на јавните претпријатија „Охридски комуналец“ и „Водовод“ од денес работат на расчистување на речното корито на реката „Коселска“. Активностите се одвиваат по налог на Општина Охрид.
Проблемот со затрупувањето на речното корито настанува поради одлагање шут и зелен отпад покрај речното корито, каде се создадени депонии на повеќе локации.
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

[popmake-52754]

НАЈНОВО