17.9 C
Ohrid
Tuesday, September 27, 2022

Агенцијата за млади и спорт е само дел од големата организација на Општина Охрид и бизнис секторот,учествува само во награден фонд

НАЈЧИТАНО

Агенцијата за млади и спорт ќе го „спаси“ Охридскиот маратон, туку само таа е дел од иницијаивата предводена од Општина Охрид и градоначалникот Кирил Пецаков.

За нештата да бидат појасни Агенцијата за млади и спорт  ќе го партиципира само наградниот фонд на Охридскиот пливачки маратони само до тука, ништо повеќе,а ниту воопшто има било каква владина помош,нивната помош се виде до пред вчерашниот ден.Владата добро ги знае со години состојбите во пливачката федерација, зошто и владата и надлежните институции ги толерирале,ќе треба тие јавно да дадат одговор.

Општина Охрид со помош на Невладина организација од Охрид обезбеди спонзорства од опшествено корисни фирми од Охрид и Битола , кој ќе го покријат организацискиот дел во смисол на авио билети за пливачите Неапол-Охрид-Неапол,како и ќе покријат поголем дел на трошоците за организација на пливачкиот маратон и таквата организација се случи за нецели 12 часа. Познат охридски хотелски бренд ,ќе ги остапи своите два хотелски комплекси за смештај и исхрана на сите учесници на пливачкиот маратон, а за погоре изнесеното градоначалникот на Охрид пецаков утре на пресконференција ќе ги изнесе сите детали.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

СПОРТ

[popmake-52754]

НАЈНОВО