More

    Дрогата и алкохолот го уништиле легендарниот фудбалер, две лица го нападнале на улица

    spot_img

    Малкумина го сакаат фудбалот без да слушнат за Пол Гаскојн. За жал, во секој разговор, после приказната за головите, има дел за неговиот пад.

    Го снимиле како излегува целосно гол на улица. Го снимиле како се тркала по земја, не знаејќи кој е. Го снимале пијан, издрогиран, го снимале со сериозен недостаток на свест.

    Гаскојн бил целосно „физички и психички растурен“ по расправија со две лица во Бурнемаут.

    Се расправал со минувачите, а му помогнал Тери Свинтон (54) од Лондон кој го видел својот идол во многу тешка состојба. Популарниот Газа „едвај можеше да каже реченица“ кога беше пронајден надвор од хотелот.

    Тогаш Свинтон се појавил и ја видел тепачката додека се обидувале да му ограбат 10 фунти на Гаскојн.

    „Слегов по пура за време на фудбалот и веднаш препознав кој е тој. Тој е мојот херој и кога го видов ми се скрши срцето, да бидам искрен. Тоа е човек на одредена возраст, сите знаеме кој е, пораснавме со него. Двајца околу него се обиделе да му ги земат парите. Немав ништо со мене, но отидов во собата да му понудам пари да земе такси и да дојде дома. Кога му пријдов и се обидов да му ги предадам парите, маж и жена се обидоа да ги земат, а јас му реков на Гази да влезе внатре“.

    Тој помина 10 минути со легендата на англискиот фудбал и веднаш му беше јасно се.

    „Не можеше да поврзе реченица, беше физички и психички „скршен“. Се погрижив двајцата да не му земат ништо и се вратив горе да гледам фудбал. Кога седнав пред телевизорот, играта веќе не ми беше важна, ниту можев да се фокусирам. Размислував само за Газа. Јас сум „старата школа“. Кога ќе видам некого во неволја, се обидувам да го вратам дома безбедно. Се покажа дека тоа е Пол Гаскојн“.

    Тој истакна дека Гаскојн завршил во хотелот каде што ја поминал ноќта.

    „Му реков „Добро утро“, го прашав како се чувствува. Одвај можеше да наниже реченица. Како некој што порасна со него, ми го скрши срцето што го видов во таква состојба“.

    Едно време, Гаскојн се обиде со сите сили да престане да пие. Тој дури одлучил да плати 20.000 фунти за да му стават импланти во стомакот за да го спречат да пие. Седум пати беше на рехабилитација.

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img