Урбани вести

Пецаков: Заштитата на здравјето на граѓаните е прв и најважен приоритет за ВМРО-ДПМНЕ

Заштитата на здравјето на граѓаните е прв и најважен приоритет за ВМРО-ДПМНЕ.

За таа цел, ќе пристапиме систематски во борбата со коронавирусот во насока на целосно изолирање и спречување на понатамошно ширење.
Зајакнување на капацитетите на јавното здравство, зајакнување на инфективните одделенија во земјата и интегрирање и функционално реорганизирање на клиничките болници во земјата.
Нов концепт за справување со КОВИД-19 преку нова методологија за тестирање и вклучување на младите лекари и специјализанти.
Сите здравствени работници вклучени во борбата со КОВИД-19 во октомври ќе добијат дополнителни 50% од својот личен доход како мотив да продолжат со борбата против опасниот вирус.
Сите вработени во Министерството за внатрешни работи, како награда за својот труд, во октомври 2020 година ќе добијат 20.000 денари нето средства за напорите што ги прават за спроведување на мерките за справување со КОВИД-19.

Воспоставување на целосно функционален концепт на здравство без хартија, кој подразбира целосна дигитализација на здравствениот и фармацевтскиот систем. Целосна дигитализација на рецепти, упати, извештаи и резултати.
Во првите 100 дена Владата на ВМРО-ДПМНЕ ќе воведе дежурни матични лекари во сите региони во Македонија.
Предвидуваме граѓаните да можат да ги земат лековите од аптека врз основа на рецепт од лекарите специјалисти, а потоа Фондот да ги рефундира средствата на самите аптеки.
Предвидуваме зајакнување на системот на траНнсплантација на органи преку целосна дигитализација на процесите и листата за трансплантација на органи.

На 15 јули вашата поддршка нека биде за ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата за Обнова на Македонија, затоа што ние сме луѓе кои работиме и го реализираме ветеното.
Гласајте за број 14, за модерно и квалитетно здравство!
14 за Обнова на Македонија!
Исправи се Македонијо! Одбери обнова!

📌Заштитата на здравјето на граѓаните е прв и најважен приоритет за ВМРО-ДПМНЕ.⏩За таа цел, ќе пристапиме систематски во борбата со коронавирусот во насока на целосно изолирање и спречување на понатамошно ширење.⏩Зајакнување на капацитетите на јавното здравство, зајакнување на инфективните одделенија во земјата и интегрирање и функционално реорганизирање на клиничките болници во земјата.⏩Нов концепт за справување со КОВИД-19 преку нова методологија за тестирање и вклучување на младите лекари и специјализанти. ⏩Сите здравствени работници вклучени во борбата со КОВИД-19 во октомври ќе добијат дополнителни 50% од својот личен доход како мотив да продолжат со борбата против опасниот вирус. ⏩Сите вработени во Министерството за внатрешни работи, како награда за својот труд, во октомври 2020 година ќе добијат 20.000 денари нето средства за напорите што ги прават за спроведување на мерките за справување со КОВИД-19.⏩Воспоставување на целосно функционален концепт на здравство без хартија, кој подразбира целосна дигитализација на здравствениот и фармацевтскиот систем. Целосна дигитализација на рецепти, упати, извештаи и резултати.⏩Во првите 100 дена Владата на ВМРО-ДПМНЕ ќе воведе дежурни матични лекари во сите региони во Македонија.⏩Предвидуваме граѓаните да можат да ги земат лековите од аптека врз основа на рецепт од лекарите специјалисти, а потоа Фондот да ги рефундира средствата на самите аптеки.⏩Предвидуваме зајакнување на системот на трансплантација на органи преку целосна дигитализација на процесите и листата за трансплантација на органи.✅На 15 јули вашата поддршка нека биде за ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата за Обнова на Македонија, затоа што ние сме луѓе кои работиме и го реализираме ветеното.✅Гласајте за број 14, за модерно и квалитетно здравство!✅14 за Обнова на Македонија!✅Исправи се Македонијо! Одбери обнова!

Posted by Д-р Кирил Пецаков on Сабота, 11 јули 2020

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

ПАЛМИТЕ ВО ОХРИД ЌЕ БИДАТ ЗАМЕНЕТИ СО ДРУГИ ВИДОВИ НА ДРВЈА

saso user

На 15 и 16 јуни по шести пат ќе се одржи outdoor настанот „Тур де Галичица“

saso user

ОПШТИНА ОХРИД ОРГАНИЗИРА ЗАЕДНИЧКИ ДОЧЕК НА НОВАТА ГОДИНА

saso user