Досие Топ вести

Јавна замолница до г-дин Сашо Точков, да не глуми Епидемиолог-земјоделец,штетно е за граѓаните на Охрид.

Јавна замолница до г-дин Сашо Точков, да не глуми Епидемиолог-земјоделец!

Во услови кога државава се соочува со најстрашниот непознат непријател Ковид 19 , преку глава ми доваѓа кога пред телевизиските екрани ,а и на поедини портали ќе се појави лицето Сашо Точков , директор на Центар за јавно здравје Охрид, кое лице ,ниту е образован,а уште помалку е повикан да дава изјави за епидемиолошката слика во Општина Охрид.

Лицето Сашо Точков , долги години како вработен во Центар за јавно здравје во Охрид, лажно се преставувал дека по професија е’ Лекар,на врата на неговата канцалирија до 2014 година имаше поставено натпис :„  Доктор Сашо Точков “, кој натпис беше остарнет од како тогаш, редакцијата ОхридСкај јавно обзнани дека Точков лажно се преставува како Доктор и дека има завршено Виша земјоделска школа во Шабац Р.Србија.

Истото тоа лице Сашо Точков , деновиве е се поприсутен во јавноста пред телевизиските екрани , но овој пат во улога на Епидемиолог, давајќи проценки за епидемијата Ковид 19 во Општина Охрид?!

Единствен Епидемиолог во Охрид , во Центар За Јавно здравје е почитуваната докторка Јованка Штурлакова, која доколку има потреба било кој медиум, за стручна епидемиолошка анализа , најповикана е да се обрати почитуваната докторка Јованка Штурлакова ,а не Сашо Точков ,кој крајно непознато е каде и кога го завршил своето сега наведено ново образование Факултет за прехранбено технолошки науки во Р. Србија??!!

Епидемиологија е комплекса наука за факторите кои влијаат врз здравјето и болестите кај населенијата и претставува основа и логика на интервенциите кои се вршат во интерес на јавното здравје и превентивната медицина.Нерзбирлива крајно преставува симбиозата која сака да ја наметне Сашо Точков помеѓу прехранбено технолошки науки и Епидемиологијата ?!

Крајно време е’ недоветни квази епидемиолози да ја креираат епидемиолошката слика на Охрид,како што крајно време е тоа да се остави на професионалците кој поминале 12 години во школување да се стекнат со титулар Доктор – Епидемиолог.Исто така крајно време е да се стави крај на криминалното работење на Сашо Точков со Црвениот Крст во Охрид.

Сашо Денесовски-Лично

 

 

 

 

 

 

Ставовите изнесени во написот преставуваат став на авторот на текстот и не се став на редакцијата Охридскај.Реадкцијата Охридскај го објавува интегрално .

 

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

Пендаровски – Џафери: Фер и демократски избори ќе бидат потврда за демократскиот капацитет на земјата

saso user

Инаугурација на Пендаровски за претседател, присутни Иванов и Црвенковски ВО ЖИВО

saso user

Политичари и правници ќе бараат чаре за законот за ЈО

saso user