Урбани вести

АКЦИЈА ЗА УРЕДУВАЊЕ НА КАНАЛОТ „СТУДЕНЧИШТА“

ЈП „Билјанини Извори“ по преземањето на просторот наменет за сидрење на пловни возила во каналот „Студенчишта“, доделен на времено користење со одлука на Советот на Општина Охрид, започна со акција за расчистување и уредување на овој простор согласно потребите на корисниците-сопствениците на пловни објекти.
За таа цел, се упатува јавно известување до сопствениците на понтони кои се лоцирани во делот на каналот, да ги подигнат и дислоцираат истите. Доколку тоа не го направат во рок од 4 дена заклучно со недела 07.06 2020, ЈП „Билјанини Извори“ ќе ги отстрани понтоните на трошок на сопствениците.
Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ Охрид освежен со 11 нови искусни лица

saso user

ЗАПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА УЛИЦАТА „ПРВА МАКЕДОНСКА УДАРНА БРИГАДА“

saso user

Промовирана „Збунки“ од Ана Цветаноска

saso user