Урбани вести

Кантите за собирање отпад кои општина Дебрца ги обезбеди преку грант во рамките на Проектот ‘Унапредување на општинското владеење’ се распределени и во селата од Горна Дебрца

➡️По селата во средна Дебрца, деновиве кантите за собирање отпад кои општината ги обезбеди преку грант во рамките на Проектот ‘Унапредување на општинското владеење’, финансиран од Европската Унија, спроведуван од страна на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП), се распределени и во селата од Горна Дебрца ( Врбјани, Годивје, Лактиње, Арбиново ).

➡️Истите врз основа на утврден план од Јавното претпријатие се поставени на јавни површини, со што и во овие села започнуваме со организирано собирање на комуналниот отпад.

И во наредниот период продолжуваме со чистење на дивите депонии, а од граѓаните ја очекуваме нивната поддршка и придонес за зачувување на здрава и чиста животна средина 

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

Пожар во стан во Охрид, повредени две лица

saso user

БРИТАНСКИ ИСКУСТВА ВО СПРАВУВАЊЕТО СО БЕЗДОМНИТЕ КУЧИЊА

saso user

ОХРИД ГО ПРАЗНУВА 2-РИ АВГУСТ-ДЕНОТ НА РЕПУБЛИКАТА

saso user