Урбани вести

ПОЗНАТИ ДОБИТНИЦИТЕ НА НАГРАДИТЕ ЗА НАЈДОБРИ ЛИКОВНИ ТВОРБИ ПОСВЕТЕНИ НА СВЕТИТЕ КИРИЛ И МЕТОДИЈ

По завршувањето на распишаниот Општински награден ликовен конкурс за поттикнување на ликовното творештво на учениците од основните и средните училишта, Жири –комисијата во состав: проф. Жанета Стаиќ Митреска (претседател), проф. Звонко Целески (член) и проф.Димитрија Ристески(член)  донесе одлука за избор на најдобрите  од вкупно пристигнатите 40 ликовни  творби  посветени на Охрид и животот и дејноста на светите Кирил и Методиј.

Жири –комисијата одлучи :

  • Првата награда во првата категорија – за ученици од одделенска настава (од прво до петто одделение)да  ѝ се додели на ликовната творба   под шифра: „Супер мува”.
  • Втората награда во првата категорија – за  ученици од одделенска настава (од прво до петто одделение) да ѝ се додели  на ликовната творба   под шифра: „Просветители 13”.
  • Третата награда во првата категорија – за ученици од одделенска настава (од прво до петто одделение) да им се додели на   ликовните творби под шифрите: „458 ЛП ”  и  „Виножито 5”

 

  • Првата награда во втората категорија – за ученици од  предметна настава (од шесто до деветто одделение) да ѝ   се додели на ликовната творба под шифра:  „Светители”.
  • Втората  награда во втората  категорија – за ученици од предметна настава (од шесто до деветто одделение)  да ѝ се додели  на  ликовната творба под шифра: “hope x6”.
  • Третата награда во втората категорија –за ученици од предметна настава (од шесто до деветто одделение) да ѝ се додели на  ликовната творба  под шифра:  „16012008”.

 

  • Првата  награда во  третата категорија – за ученици во средно образование (од прва до четврта година) да  ѝ се додели  на  ликовната творба под шифра: „Bruno 0505”.
  • Втората награда во третата категорија – за ученици  во средно образование од прва до четврта година) да ѝ  се додели  на ликовната творба под шифра:  „ Амајс”.
  • Третата награда во третата категорија – за ученици во средно образование од прва до четврта година да  ѝ се додели  на ликовната творба под шифра:  „1996КЈ”.

 

Се повикуваат добитниците на наградите да дојдат во Одделението за култура во општина Охрид  на ден 26.05.2020 година, најдоцна до 12.00 часот  и со себе да понесат копија/фотографија од ликовната творба со која конкурирале  за да го докажат своето авторство.

Наградените ликовни  творби ќе бидат објавени на официјалната страна на Општина Охрид.

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

ЈАВЕН ОГЛАС БР.01/2019 ЗА ДОБИВАЊЕ НА ДОЗВОЛИ ЗА ВРШЕЊЕ НА ДОПОЛНИТЕЛЕН СЕЗОНСКИ ПРЕВОЗ НА ПАТНИЦИ

saso user

Реконструкција и санација на тротоарите на улица „11-ти Октомври“ и дел од улица „Јосиф Јосифовски“ во Општина Ресен

saso user

ОШТЕТЕНИ ЈАВНИ ДОБРА

saso user