По градови, најмногу од заболените се од Скопје-12, следуваат Куманово и Тетово со по 4, Прилеп -2, и еден заболен е регистриран во Неготино. Со ова вкупниот број позитивни тестови во земјава достигна 1921.

Истовремено, 9 пациенти се излекувани, а не е регистриран ниту еден смртен случај.