Урбани вести

ВТОРА ФАЗА ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА ФЕКАЛНА КАНАЛИЗАЦИЈА ВО НАСЕЛБА РАЧА

Деновиве се изведуваат работни активности од втората фаза за поставување на нова фекална канализација во населбата Рача.

Се работи за одводна мрежа во должина од 260 метри и соодветни приклучни шахти.

Активностите се дел од Програмата за изградба на системи за одведување и прочистување на отпадни води од 2020 година и за оваа намена од буџетот на Општина Охрид беа предвидени 1.300.000 денари.

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

ДЕЛЕГАЦИЈА НА ОПШТИНА ОХРИД ВО ПОСЕТА НА НАРОДНА РЕПУБЛИКА КИНА

saso user

СЕ ОДРЖА МАНИФЕСТАЦИЈАТА ДЕНОТ НА РИБАРИТЕ

saso user

ТЕКОВНО ЧИСТЕЊЕ НА КРАЈБРЕЖЈЕТО ОД АЛГА

saso user