Досие Македонија Топ вести

Ексклузивни видео и фото материјали од дивогардбите во кампот „Градиште“ на фирмата „Самар Тајм Експорт Импорт Љубаништа“.

Хаос и анархизам во противзаконски активности на фирмата „Самар Тајм Експорт Импорт Љубаништа“од село Љубаништа која стопанисува со Авто Камп „Градиште“ кој е лоциран во строго заштитена зона од посебен државен интерес. „Самар Тајм Експорт Импорт Љубаништа“, го искористила максимално периодот на прогласената Вонредна состојба во РСМ ,која одлука ја донесе престедателот на РСМ Стево Пендаровски.Целата териоторија на која се протега авто кампот „Градиште“ сопственикот на фирмата „Самар Тајм Експорт Импорт Љубаништа“ ја претворил во диво градилиште , врши изградба на објекти од цврст градежен материјал , без притоа да поседува било каква дозвола .Од приложените видео материјали , може јасно да се увидат нелегалните градежни кативности кој се одвивале во автокампот Градиште ,зад строго затворени влезни врати!Сопстевникот на „Самар Тајм Експорт Импорт Љубаништа“ , вршел узурпација и бесправни градби на целата територија на која се протега Авто камп „Градиште“, на терен е градежниот испекторат на Општина Охрид .

Видео материјали од Градиште ,кој редакцијата ОхридСкај ги направи денес 18-05-2020 година:

 

 

Изјава на претседателот на здружението на граѓани на одземени имото Ѓорги Танески :

Фото :редакција ОхридСКај

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

Повредените 26 мигранти кај кумановско Градиште во стабилна здравствена состојба

saso user

Пендаровски: Велигден да не потсети дека сега ни е потребна верба, храброст и трпение ВИДЕО

saso user

Јованоски до прилепчани: Имаме 33 заболени, не одете по гости!

saso user