Бизнис

Прераспределени повеќе од 6,5 милијарди денари од буџетот за борба против коронавирусот

Владата донесе Одлука за прераспределба на средства меѓу буџетските корисници на централната власт и меѓу фондовите, согласно која во буџетот за 2020 година, во посебниот дел во првата потколона од колоната Расходи на Основен буџет, се врши прераспределба на средства во износ од 6.542.000.000 денари.

Целта на предложената Одлука е обезбедување на средства за имплементација на економските мерки донесени од страна на владата за справување со кризата предизвикана од пандемијата на коронавирусот ковид-19.

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

ФЕД со 2,3 трилиони долари ќе ја поддржи економијата

saso user

СТО: Намален раст во трговијата со услуги заради коронавирусот

saso user

Продолжен рокот за тендерот за отстранување на линданот од ОХИС

saso user