Досие Македонија Топ вести

Криминалците од ВМРО ДПМНЕ 150 респираторни машини ги замениеле за 3 жални врби во Вардар и 500 кинески палми?!

Христијан Мицковски во наплив на „Разумно лудило“(Параноја),преку неговите медиумски мегафони спонзорирани од криминалецот Никола Груевски и своите партиски портпароли ,не поминува ден ,а да не изрази некоја критика и барање на оставки на министри во владата на РСМ!

Но , кога веќе го критикуваат здравствениот систем,кој патем тие од ВМРО ДПМНЕ го опустошија,  критиките за немање на респираторни машини низ болниците , покрај тоа што инветираа во стиропор Барок , кој падна на прв ветер, ќе го потсетиме за една уште поголема будалија на трошење на народни пари.

На ден 22.04.2012 година , во водите на реката Вардар,во близина на Камен Мост ,преку ноќ беа поставени трите живи врби на среде Вардар.Менторот на Мицковски , криминалецот Никола Груевски ,ваквата дрвено врбовна романтика на сред Вардар ,ја платил фантастични 250.000 евра народни пари?!Tаканаречената футуристичката нишка на криминалците од ВМРО ДПМНЕ ,наместо да ги опремат болниците со респираторни машини, купиле три жални врби, н за друго туку да ги жали криминалците , да им ги дополни џебовите , онака за народен џабалак?!

Кога лекарите специјалисти земаа плати по 28.000,оо денари, медицинските сестри по 12.000,оо денари , криминалците од ВМРО ДПМНЕ садеа врби , или поточно за едно дрво жална врба платиле по фантастични 83.333 Евра , или во денарска противредност по дрво од 5.124.979,oo денари или вкупно за три жални врби износ од 15.374.938,оо денари.

Доколку се водиме од логиката на медиумите кој с епод контрола на криминалецот Никола Груевски и на Христијан Мицковски , кој ќе набавеле респираторни машини од Бразил по цена од 6000 долари или во против вредност од 330.000,оо денари. ВМРО ДПМНЕ ,за жални врби по „Али експрес“ потрошиле цели 47 респираторни машини, кој патем ги однесе Вардар?

Од како заврши крадењето на пари од страна на ВМРО ДПМНЕ за жални врби,преминаа на друга авантура за крадење на народни пари ,започнаа операција поставување на „Кинески Палми“ во ссекој град?!(сите ги помниме пеперутките и тогашни вирусни инфекции). За ваквата општонародна кражба , лоповите од белата палата на ВМРО ДПМНЕ потрошија 550.000 евра,една Палма се плаќала по 500 евра народни пари или во денарска противредност од фантастични 33.825.000,оо денари , или во нивни превод претворено по нивна логика во респираторни машини, во Палми заминале 103 респираторни машини.

Продолжуваме

С.Д,

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

МВР: Стабилна е безбедносната состојба во Дебар и Центар Жупа

saso user

ВМРО-ДПМНЕ бара да запире пробниот попис

saso user

Ахмети: Ако не се расветли „Монструм“ може да има последици

saso user