Бизнис

ПОРАКИ ОД ЕСНАФОТ Изнаоѓање оптимални, а не максимални мерки

Компанијата продолжува со производството, подготвува различни сценарија согласно ситуацијата, но не ја исклучува и можноста за затворање.

Фокус треба да биде ставен кон креирање краткорочен план за следните 3 месеци и изнаоѓање оптимални мерки а не максимални.

Сметам дека моменталната ситуација може да претставува и можност за нас како фабрика, дел од производството од позагрозените земји во рамки на корпорацијата да се префрли кај нас, што од друга страна позитивно ќе се одрази на домашната економија.

(Cтав на Сашко Наков, генерален менаџер, АМФЕНОЛ ТЕХНОЛОЏИ МАКЕДОНИЈА)

ИЗВОР: Стопанска комора на Македонија

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

92.000 работници добија зголемени плати, 9.300 работодавачи побарале субвенција

saso user

Украина не прифаќа транзит на руски гас

saso user

Наместо од први, заедничките контроли на Табановце на крајот на август

saso user