Досие Македонија Топ вести

(Факсимили)Водачот на Охридскиот Трон ,ја изгуби битката за политичко – медиумски рекет

Обидoт  за медиумски рекет врз јавните претрпијатија во Охрид, со поддршка на одредени моќни структури од Општина Охрид, поточно под диригентска палка на градоначалникот на Охрид, кој го тресе Охрид, влегува во политички фотофиниш.

Ккао што обзнани редакцијата ОхридСкај ,Георгиевски се однесувал расипнички со народните пари, имал афинитети посебни спрема сопственикот на Охрид1 Љупчо Таневски и сопственикот на Б7 продукцција Арбен Демировски – Бено,сосптвеник на порталот ОхридВест.

Како што и обзнанивме Георгиевски пред неговото повторно заминување во елитниот скијачки центар во Франција , издал наредба до неговиот верен општински Понти Пилат алијас Златко Наумовски (шеф на кабинет на градоначалник во фикциска форма), заедно во дрѕштво со Љупчо Наумовски ,патем сокиениот надворешен Пиар на првиот на Охридскиот Трон Константин Георгиевски, да ги однесат спорните фиктивни фактури до директторите на јавните претпријатија , со исклучива изрична наредба од Георгиевски ,сите директори истиот ден да ги платат фиктивните фактури?!

Од како ОхридСкај го обелодени скандалот со фиктивни фактури ,со кој требало да се наплатат фиктивни соопштенија , најнапред ЈП „Градски Пазар“ Охрид ,се огради од истите и како што добивме официјално соопштение јавното претпријатије ,истите спорните фактури ги вратиле до ЛТ Трејд и Б7 продикција .Прилог факсимили од допис:

Од погоре прикажаното , јасно се гелда дека некои директори не подлегнуваат на медиумско-градоначалнички рекет.Имено ЈП Градски Пазар има фонд за плати на своите вработени од 720.000,оо денари ,кој патем едвај се обезбедува , додека Георгиевски ,користејќи ја својата функција Градаоначалник се обидел да наплатува по 120.000 денари месечно за едно соопштение , или се врши јласичен рекет од 13% од вкупното фолио потребно за плата на вработените во ЈП Градски Пазар Охрид.

На фотографијата која ја објавуваме , прикажано е возилото на општинскиот  Понти Пилат Златко Наумовски. Единствено тој од сите вработени ја имаа таа привилегија да си паркира на место кое е исклучиво за високи гости на Општина Охрид (ВИП личности).Понти Пилат паркира напред ,додека Ристе Николески заменик гардоначалник (Џанкер) го паркира возилото во подземната гаража и ако такво право нема…!!!

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

Заедно со Грција ќе ги лекуваме Итната помош, заразните болести, ракот на дојка

saso user

Битолската болница се поднови со мамограф, а наскоро ќе почне и со зрачна терапија

saso user

Најдена бомба под столица во кафуле во Прилеп

saso user