Досие Македонија Топ вести

СКАНДАЛ: Криминалниот Наќе Чулев си назначи специјален советник за странство?!

ВМРО ДПМНЕ и колку да колни Христијан Мицкоски и да се обидува да го убедува народот во некакви си внатрешни реформи на партијата, дека ВМРО ДПМНЕ не е повеќе верната сенка на криминалците, не да маршира, може да маршира секој ден но криминалната матрица им останува онаа иста сем кој цели 20 години во Македонија направи пустош.

КРИМИНАЛНИ КАДРИ ЌЕ ГО СОВЕТУВААТ НАЌЕ ЧУЛЕВ, НО ЌЕ БИДАТ И СПЕЦИЈАЛНИ СОВЕТНИЦИ ЗА МЕЃУНАРОДНА ПОЛИТИКА

Кога Наќе Чулев беше предложен од страна на Христијан Мицкоски за технички министер на МВР, како кадар на ВМРО ДПМНЕ, добрите позначи на приликите добро знаеа дека целата ова работа заминала во мајчина. 

Наќе Чулев веднаш ги врати, а во дел се обиде да ги врати старите криминални кадри на Груевизмот со што повторно МВР го претвори во ВМРО МВРО и пак ВМРО?!

Со наредба на министерот Наќе Чучлев охриѓанецот Никола Шишкоски е именуван онака шарлантно Специјален советник за меѓународна политика и соработка со странство во кабинетот на министерот за внатрешни работи Наќе Чулев?!

Поголема глупост и погплема калакурница, и најголема девастација на безбедносниот систем од ваквата одлука на Наќе Чулев, не може да има.

Но еве кое лице ќе ја застапува МВР на РСМ пред меѓународните фактори, кој ќе дава права слика за професионализмот поточно за кримнализмот на МВР:

Никола Шишкоски од ситен претставник со добра биографија во МВР, како претседател на Месен комитет на млади на ВМРО ДПМНЕ од ул. „Железничка“ во Охрид, член на Здружението „Христо Узунов“ од 2011 година, со завршено вечерно угостителско училиште како партиски војник преку ноќ беше вработен како инспектор во СУБК Охрид.

Тогаш неговото вработување, а и вработувањата на повеќе партиски војници во СУБК Охрид и СВР Охрид предизвикаа голем револт во македнската јавност, од причина што наместо да се департизира полицијата таа се докриминализираше со партиски кадри од ВМРО ДПМНЕ, кој зад себе имаат големо длабоко криминално досие.

По укинуванњето на УБК и формирањето на АГЕНЦИЈА ЗА НАЦИОНАЛНА БЕЗБЕДНОСТ (АНБ) Никола Шишкоски тогаш како вработен во УБК по задолжителните безбедносни проверки кои ги спроведуваше АНБ, поранешниот вранботен во СУБК Охрид – НЕ ГИ ПОМИНА БЕЗБДНОСНИТЕ ПРОВЕРКИ.

Откако лицето Никола Шишкоски не ги поминало безбедносните проверки, како што се вели во извештајот на АНБ: „Лицето бил чест на рушител на кривичниот законик, за што биле поведени голем број на судски постапки во минатото. Истото лице остварува и има контакти со сомнителни лица од сите видови на криминални дејствија. Лицето има голем број на контакти со голем број на прекршители на КЗ во тежок објект, учествува во многу противзаконски дејствија спротивно за Законот за полиција, бил еден од групата кокј бил од Организациските подготовоки за 27 април како и организатор и предводник на поголема група на луѓе на протести против државното уредување…)

Откако Никола Шишкоски не ја поминал безбедносната проверка во АНБ по барање на поранешниот началник на СВР Охрид, Сашо Смилевски со преземање ја префрлил во СВР Охрид, на работно место документарист (секретарка) во Одделот кај раководителот-началникот на униформирана полиција на СВР Охрид.

Од позиција на документарист (секретарка) со одлука на министерот Наќе Чулев лицето Никола Шишкоски ќе биде специјален советник за меѓународна политика и соработка со странство во кабинетот на министерот на МВР во РСМ Наќе Чулев?! Има ли крај лудилото, но дали и потпишаната наредба за новото решение во „специјалецот“ е потпишано како официјален документ на РСМ  господа злосторници?

Сашо Денесовски – лично

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

Во гимназиите се запишале 4.464 ученици, а 7.000 во стручните училишта

saso user

Романија го ратификуваше Протоколот за пристапување во НАТО

saso user

И денеска сончево и топло

saso user