Урбани вести

НОВИ ИНФОРМАТИВНИ ТАБЛИ НА КУЛТУРНИТЕ ЗНАМЕНИТОСТИ ВО ОХРИД

Локалната самоуправа во соработка со НУ„Завод и Музеј“, како дел од своите програмски активности го реализираше проектот за поставување на информативни табли на објектите кои се означени како културно наследство во Охрид.

Информативните табли се поставени за полесно информирање на бројните посетители за значењето и суштината на знаменитостите. Текстовите на таблите содржат важни информации за објектите и се во насока на афирмација и промоција на oхридската култура и развој на културниот туризам.

Таблите се поставуваа во согласност со Одобрението издадено од Министерство за култура односно од Управата за заштита на културното наследство.

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

Дуке Бојаџиев со моќен апел – на неговиот прекрасен концерт синоќа гореа 1076 свеќи за спас на Охрид и крајбрежјето

saso user

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ и градоначалникот Константин Георгиески се без конкретни планови за младите и ништо не презеле за подобрување на положбата на младите во Охрид

saso user

Илинденска честитка од градоначалникот на Ресен, Живко Гошаревски

saso user