Досие Македонија Топ вести

МАКЕДОНСКАТА КОПИЈА НА АПИС МИЛОШЕВСКИ ВО НОВ ОБИД ЗА ПРЕВРАТ?!

Пропаднатиот политичар со село Ижиште општина Македонски Брод, оној спортски пилот во најава од београдската школа, оној новокомпониран селски Тајкун, кој го присвои цел Македонски Брод и Кичево, оној кој го присвои дури и АМСМ Во Кичево, оној кој цели 6 години имаше главен монопол во западна Македонија за полагање на возачки испити, оној кој тајно заедно со криминалецот Никола Груевски, преговараше и се пазареше за името (Горна, долна, северна во заграда Скопје), оној тидеен творец на нарачаната Лустрација во Македонија, да оној Џив – Џиф, кој заедно со Илија Димовски го развејуваа знамето на Р.Бугарија на Рила, сега истиот тој АНТОНИЈО МИЛОШОВСКИ, глуми голем патриот и поборник за правда?!

МИЛОШОВСКИ САКА ДА ПОСТАНЕ КОПИЈА НА ДРАГУТИН ДИМИТРИЕВИЧ -АПИС ?!

Од кога со проектот „Вистината за Македонија“, паднаа маските на квази патриотите од ВМРО ДПМНЕ, група на корумпирани политичари, кој патем добија и обвиненија за своите злодела спрема македонскиот народ и држава, импресиониран идеолошки од минатото на нашиот северен сосед Р.Србија, посебен осврт даваат кон едно ново од нив проникнато движење „Црна Рака“! Идеологијата на Антонио Милошевски претставува бледа копија на Драгутин Димитриевич – Апис, познат контраверзен лик од историјата на Србија. Доколку Апис во далечната 1910 година го оснивал тајното друштво „обединување или смрт“ попознато во историјата како „Црна рака“, Милошевски заедно со Илија Димовски, такво друштво направиле во 2009 година, сакајќи да ја обединат Македонија кон Б’лгарија, нешто што покасно во 2017 година го напуштаат во целост како иделогија.Иделогијата ја напуштаат исклучиво од криминални причини, за нив идеологијата била само основа на нивните криминални дејствија, за кој мислеле дека според нивното каѓување „ВМРО веќно ќе биде власт“, никогаш нема да се откријат?? Малото селанче од Ижиште Милошевски, кој во деството немал луксузен живот, наеднаш од 2009 година посака да биде некрунисаниот Принц на Западна Македонија и од таа причина се јавила кај него пруку потребната компонента, да стекне статус на Монарх во кралството на забеганиот Груевски.

Доколку Апис постанал дел од црната историја на Р.Србија со Мајскиот преврат на 29.05.1903 година, кога го убил српскиот Крал Александар Обреновиќ и кралицата Драга Обреновиќ, со што се прекинала лозата Обреновиќ, Милошевски, заедно со својата криминална дружина од ВМРО ДПМНЕ, се обиде да го организира „Априлскиот преврат“ во Македонија, со намера да ги убијат сите пратеници од СДСМ, да ја приграбат власта и да го прогласат криминалецот Никола Груевски за Крал на Македонија?!

Од таквата своја намера Антонио Милошевски, не остапува ниту денес, буквално секојдневно регрутираат и потплатуваат малоумници, кој преку социјални мрежи и лично шират говор на омрза и се закануваат на претседателот на СДСМ и министрите од СДСМ со смртни пораки, сакајќи на тој начин да создадат критична маса на заболени умови, кој би посегнале по оружје!! Воопшто не е во прашање било каква партиска идеологија, напротив Милошевски и таквите како него криминални ликови од ВМРО ДПМНЕ имаат единствена цел, а таа е да не излезат пред лицето на правдата и да не завршат онаму каде од поодамна им е место, во ЗАТВОР.

ПРОПАДНАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНЕРИЈА НА МИЛОШЕВСКИ?!

Од 2010 година Антонио Милошовеки и Мартин Борман Протугер се јавуваат како идејни основачи на пропагандната машинерија на ВМРО ДПМНЕ. За  да ја остварат својата цел, тогаш ВМРО ДПМНЕ формира 21 партиска регионална и локална телевизиска станица, користејќи при тоа опрема сопственост на МРТВ. На тој начин, приграбувајќи и 4 телевизии со национални концесии, како и над 180 интернет портали, Милошевски-Протуѓер го создадоа темниот медиумски простор во РСМ, пласирајќи цели 12 години лажни вести, кој лажни вести беа платени од буџетот на граѓаните на РСМ со над 50.000.000 евра.Милошевскми да одговори, зошто после неупсешниот априлски преврат во 2017 година, експресно ги затворија сите регионални и локлани телевизии во РСМ?Зошто на полноќ ја товареа телевизиската опрема, како наголеми лопови-шверцери и ја исфрила во магацините ма МРТВ?

С.Денесовски -Лично

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

Во грчките учебници ќе се вклучи новото име Северна Македонија

saso user

За Европскиот парламент Македонија останува приоритет

saso user

Џафери ќе испрати допис до Богоевски за отстуството на Груевски

saso user