Здравје

Нечистотијата им користи на децата

Родителите кои им забрануваат на децата играње во кал, песок или во друга нечистотија за нешто од сето ова да не им дојде во устата, всушност им одмагаат во изградбата на добар имунитет, открило истражувањето на Универзитетот „Corner“.

Детето кое си игра во нечистотија и повремено ја внесува во уста на овој начин всушност му е од корист на желудникот затоа што создава „штит“ од паразити, токсини и патогени.

Иако лекарите сугерираат дека детето не би требало да има пракса на јадење на земја, нејзиното повремено внесување во организмот, ќе му го обезбеди потребното ниво на железо, цинк и калциум.

Фото: Pixabey

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

Како да постапите ако некој покрај вас доживува инфаркт?

saso user

За кои сѐ здравствени проблеми помага озонирана вода или капсули збогатени со озон ?

saso user

Емоционалната отпорност кај децата е поважна од коефициентот на интелигенција

saso user