Досие Македонија Топ вести

КАКО НИКОЛА ГРУЕВСКИ ЈА СОЗДАВАЛ ПАРАЛЕЛНАТА МАСОНСКА ЛОЖА „ЛА ВЕРИТА“ И УЛОГАТА НА БОКИ 13!

Додека Масонството кое патем претставува братска организација која се појавила кон крајот на 16 и почетокот на 17 век под нејасни околности, во Македонија во 2010 година се појавува нова масонска ложа, втора по ред. За да не биде нејасно, зпочнувањето за организирање и создавање на нова Масонска ложа ја започнува токму Никола Груевски. Можеби ќе ви звучи чудно, но за жал претставува вистина забеганоста на Никола Груевски, прогласувајќи се за Главен Мајстор, 32 степен -Окултис на ново создадената Масонска Ложа „la verite-Вистина“.

Тогаш ново создадената Масонска Ложа „la verite-Вистина“ од страна на Никола Груевски, може да ве потсети на објавените скратени и сечени материјали во италијанскиот весник „Ла Верита“ и контраверзниот новинар-колумнист  Ларис Гајсер, околу објавата на аферата „Рекет“., или нештата воопшто не се случајни, туку напротив диригирани од квази масонот Никола Груевски…

КАКО НИКОЛА ГРУЕВСКИ ЈА СОЗДАВАЛ ПАРАЛЕЛНАТА МАСОНСКА ЛОЖА „ЛА ВЕРИТА“ И УЛОГАТА НА БОКИ 13.

Малкумина во Македонија имат сознанија како Никола Груевски започнал да ја создава паралелната масонска Ложа „la verita“ со седиште во Скопје, но и како тој лично самиот се прогласил за врховен водач на скопската масонска ложа „Ла Верита“, која наводно била  под Обединенција на Великиот Ориент на Франција со седиште во Париз?!

Во масонеријата има одредени правила, за тоа како се постанува член, кој може да биде нејзин член. Сите форми на масонството имаат морални и метафизички идеали кои најчесто вклучуваат конституционална изјава за вербата во Господ. Братството административно, е организирано во Големи Ложи ( или понекогаш Ориенти) и секоја од нив има свое сопствено уредување кое се состои од помали (или основни) Ложи. Сите Големи Ложи се препознаваат меѓусебно преку симболи и бележја. Исто така има и додадени тела кои всушност претставуваат организации кои се поврзани со главната гранка на масонството, но имаат независна управа. Масоните, освен симболичката позадина на градбата на Храмот на Кралот Соломон, ги употребуваат и метафорите на алатите и орудијата за работа на каменоресците за да го пренесат тоа што го опишуваат и Масоните и критичарите како систем од моралност обвиткана во алегорија и илустрирана преку симболите.

За да го оставри Никола Груевски својот забеган сон, најнапред мораше да пристапи кон градба на  Обелиск, попознат во македонската јаност како проект „Скопје 20014“. На проектот „Скопје 2014“ година, најнапред му претходеше една друга операција од Паско Кузман, кој уште во 2009 година започна со поставување на археолошки статуи –  Обелиск  пред влада и во самата просторија на тогашниот Храм на забеганиот самопрогласен Бог  Никола Тало I Крушодари Македонски.

ЖРТВЕНИОТ РИТУАЛ НА ГРУЕВСКИ ПРОГОЛТА МАКЕДОНСКИ ДЕЧИЊА КОЈ МИСТЕРИОЗНО ИСЧЕЗНУВАА…

Како го советувале  Никола Тало I Крушодари Македонски, така тој и постапувал за да ја оствари својата комплетна настраност. Така од 2010 година, се појави мистериозно исчезнување на мали деца, кое најнапред започна во мариовските села, а продолжи низ цела териоторија на Македонија. За потсетување во билтенот на ОВР Прилеп, на ден  27 мај 2010 под мистериозни околности исчезна малата  Ангела од мариовското село Дуње. Вакви примери следат последователно, но и во сите случаии Обвинителството остана без конкретни сознанија, а додека добро упатените знаат за таканаречениот „Крвен ритуал“ на големите мајстори, кој за нивна аудиенција, мора да приложат нечија „чиста“ крв.. 

Самопрогласениот Голем Мајстор -Окултис Никола Тало I Крушодари Македонски на новосоздадената и од никого не признаена масонска ложа „Ла Верита“ во Скопје, под негова закрила зема голем број на тогаш новинарски негови перјаници, од типот на оној кој создаваше „куртон вести“, дамата со „Мечката со тангичка од 500 евра“, но во новата ложа земаат членство и познат Голем Мајстор  од Англиската Ложа (Врвен доктор), целиот прв полициски ешалон на МВРО ВМРО, но и како шлаг на забеганоста замислете членува и Боки 13 !!!!

Во 2016 година, а посебно во 2017 година, Боки 13 објавува фотографии на Истаграм, а поедини медиуми дри побрзаа да ја известат македонската јавност, како чудото од дете Боки 13 оди на прием кај Претседателот на Франција Макрон ?! Тогаш поедини медиуми го означија Боки како Масон, при тоа онака задкулисно давајќи до значение дека таму ја претставувал Македонската масонска ложа „Ла Верита“, а добро се знае дека Макрон е еден од поголемите членови на Великиот Ориент на Франција. Но вистината е сосема поинаква, имено секоја будала може да се фотографира пред Елисејската Палата, па така и Боки 13, но нарачката за налудничавоста на самопрогласениот Голем Мајстор -Окултис Никола Тало I Крушодари Македонски, многумина добро ја знаевме.

Продолжуваме

Сашо Денесовски – Лично

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

ДСЗИ констатирал низа прекршоци во здравствените установи во Куманово

saso user

МТСП: Едукативни материјали, игри и активности за деца од 3 до 6 години на платформата ЕДУИНО

saso user

Секое сиромашно семејство ќе си добие олеснувач кој ќе го извлекува од сиромаштија

saso user