Бизнис

Со нов закон за Финансиска полиција ќе се зајакнуваат капацитетите за борба против организираниот криминал

Владата го утврди новиот текст на Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за финансиска полиција и донесе одлука предлог законот да го достави на усвојување до Собранието.

Со Предлогот на закон за изменување и дополнување на Законот за финансиска полиција се доуредува класификацијата на работните места во Управата за финансиска полиција, постапката за вработување и постапката за селекција за засновање работен однос, како и другите права и обврски на вработените, односно на овластените лица финансиски полицајци.

– Со ново предложените одредби за изменување и дополнување на Законот за финансиска полиција се зајакнуваат капацитетите на Управата за финансиска полиција согласно Планот 3-6-9 на владата во областа борба против организиран криминал и корупција кој предвидува зајакнување на Финансиската полиција и формирање на меѓуинституционална рамка со зајакната рамка за спроведување истраги и конфискација на имот на постситематска и функционална основа, соопшти владината прес-служба

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

Организација на потрошувачи: Производот купен на презентација можете да го вратите за 14 дена

saso user

КАЛКУЛАТОР Еве колку ќе ви трае тоалетната хартија што ја изнакупивте од продавниците

saso user

Oд денеска, секој понеделник нови цени на горивата

saso user