Досие Топ вести

Дали ќе дозволеме да и понатака со нас управуваат забегани личности, следбеници на Груевски, зависи од сите нас …

Многу трескање од земја, лажни вести и низ од други изнесени глупости искажани деновиве за судниот ден „Д“ на „преродбениците“?! Но, дали преговорите за новите изборни закони и услови се водат директно под покровителство на ЕУ,како можен знак за напредок на политичките односи во Северна Македонија, или можеби ВМРО ДПМНЕ прајќа сигнал, дека повторно има голема желба, дебело да заостаниме зад стандардите на цивилизираниот свет??

Дали ваквата состојба, претставува последица на 12 годишната лоботомија која ја наметна Никола Груевски, длабоко во главите на една поголема популација во Северна Македонија, и од која ете и после цели 3 години, никако да тргниме по оној вистински пат, на трајни цивилизациски вредности?! Дали ние заправо живееме како народ во некоја си племенска заедница или живееме во современа држава, секако е основното прашање кое надвиснува над македонскиот народ??

И, покрај тоа што живееме во ерата на интернет, нови технологии и иновации на секое поле, како глобална придобивка, застрашувачки претставува фактот, дека македонската нација има дебело шизофреничко искуство, кое патем го наметна, оној азилант од Будимпешта Никола Груевски, со голем број актери на поранешната и сегашна политичка сцена, мешетари, кој имаат само една цел, а таа е уназадување на културната свест на Македонецот, за нивни личен финасиски и политички бенефит. На само три години од падот на режимот предводен од азилантот Никола Груевски, се повеќе се стекнува впечаток, дека и понатака статусот на Македонија останува непроменет од времето на азилантот Груевски! Статусот кој и понатака го живее македонецот на неморални вредности, сиромаштијата и онаа материјална и онаа духовна, не може за само 3 години да се надмине сиот оној пакост кој го направи лудакот Никола Груевски. Доколку целата кариера на Никола Груевски и неговите шизофрени следбеници од криминалното милие, кој цели 12 години направија пустош, ниту една влада не може да ги исчисти пипците на лудаците следбеници на Никола Груевски за нецели три години.

Се поставува основното фундаментално прашање за менталниот склоп на поголем број на граѓани во Северна Македонија од типот: Дали режимот на еден налудничав човек Никола Груевски, вистински доликува на нашата држава?? Таквото време на забегани Феуди од поодамна е поминато во Европа, тоа замина во нивната историја во 19 век, додека Македонија каска зад европа цели два века, а основната вина за таквото нешто е во нас, во генот на самиот Македонец.Апсолутната доминација на еден забеган човек како што беше Никола Груевски,а која доминација му ја овозможи токму македонскиот народ во сите сегменти на опшественото живеење и покрај што таквото нешто воопшто не беше природно,нашиот народ дури онака забегано псми му пишуваше /!

Во современите држави, уставниот поредок е базиран на Институции, а не на една личност, колку и да бил паметен или глуп, ниту беше чесен, а ниту беше посветен на интересите на својот народ. Институциите се гаранција, дека животот на граѓаните ќе се одвива во природна конкуренција на владеење на закони, на проекти на знаење, вредности, компетентност, а не на дневната желба на еден лудак, кој сакаше да се наметне како неприкосновен „авторитет“!

Неметнувањето на Никола Груевски цели 12 години како Алфа и Омега во севкупниот систем на (не)вредности, кој тогаш беше прифатен од поголема група на граѓани во Македонија, заправо претставува основен факт на забеган лудак, кој успеа да создаде режимски поредок, при тоа уживајќи ги максимално бенефитите од таквото негово забегано владеење. Секако фактот дека тоа некој му го дозволил на Груевски, за право претставува огледало и сигурен знак, дека друштвото кој го ликувал таквиот болен ум и амбиент, претставува неизлечива метастаза на еден метастазиран крајно заболен хипоталамус. За спроведување на идеите на еден заболен ум, потребни се забегани умноболни личности. Дали ќе дозволеме да и понатака со нас управуваат забегани личности, следбеници на Груевски, зависи од сите нас …

С.Денесовски

Сите авторски права се задржани. Преземањето на вести исклучиво со договор со издавачот, и задолжително поставување на Hyperlink

Поврзани вести

Филипче: Ќе се поднови позитивната листа на лекови по цели 10 години

saso user

Уставен суд утре ќе одлучува за прашања поврзани со изборите

saso user

На 21 февруари почнува судскиот процес за крвавиот четврток

saso user